Soutěž EY Podnikatel roku 2021 Zlínského kraje právě odstartovala

Zlín, 14. září 2021Společnost EY pod záštitou hejtmana Zlínského kraje Ing. Radima Holiše vyhlašuje devátý ročník soutěže o titul EY Podnikatel roku Zlínského kraje. Nominovat inspirativní podnikatelskou osobnost může kdokoliv, podnikatelé mohou přihlásit i sami sebe. Uzávěrka přihlášek je 21. října 2021. Držitel titulu EY Podnikatel roku 2021 Zlínského kraje bude vyhlášen v únoru 2022.

V loňském roce ve Zlínském kraji zvítězil David Karásek, uznávaný designér a majitel bílovické společnosti mmcité 1 a.s., která se zabývá výrobou městského mobiliáře. Jejich lavičky, odpadkové koše a další výrobky je možné najít nejen na mnoha místech v České republice, ale také například v centrále Googlu v Palo Altu, na promenádách v Dubaji nebo na lanovce na Mont Blanc.
Ve Zlínském kraji bude regionální vítěz vyhlášen podeváté. Významný baťovský vliv je znát v celém kraji, jelikož se každoročně přihlašuje mnoho úspěšných firem napříč obory. Zlínský kraj má i svého celorepublikového vítěze a držitele titulu EY Podnikatel roku České republiky, kterým se v roce 2016 stal Petr Chmela, spolumajitel a zakladatel světoznámé TESCOMY.

Vítězství v kraji je pro mě překvapení, ale vnímám to spíš jako vítězství týmu a trochu i jeho lídra,“ uvedl David Karásek, spolumajitel skupiny mmcité a držitel titulu EY Podnikatel roku 2020 Zlínského kraje.

David Karásek, majitel společnosti mmcité 1 a držitel titulu EY Podnikatel roku 2020 Zlínského kraje

Zlínský kraj je na počet nominovaných úspěšných podnikatelských osobností tradičně velmi bohatý. Jednou z nich je i loňský vítěz David Karásek, jehož společnost mmcité dlouhodobě úspěšně dokazuje, že městský mobiliář nemusí být jen funkční, ale také krásný a pomáhá tak kultivovat vzhled a funkčnost veřejného prostoru jak v České republice, tak po celém světě. Jsem přesvědčená o tom, že ve Zlínském kraji úspěšně podniká celá řada dalších inspirativních osobností, jejichž příběhy zatím neznáme. Pokud ve svém okolí máte nějakou takovou podnikatelskou osobnost, která mění svět k lepšímu, budu velmi ráda, když ji prostřednictvím našeho webu nominujete na ocenění EY Podnikatel roku,“ říká Magdalena Souček, vedoucí partnerka EY v České republice

„Úspěšní podnikatelé jsou nejen nezbytným předpokladem pro hospodářský rozvoj každého regionu, ale mohou být i dobrým vzorem pro ty, kteří s podnikáním teprve začínají nebo o startu podnikání uvažují. Proto velmi vítám, že soutěž EY Podnikatel roku pomáhá zviditelňovat jejich příběhy, spojené s pílí, odvahou a vytrvalostí, které je přivedly k úspěchu a prosperitě,“ vyzývá k zapojení do soutěže Ing. Radim Holiš, hejtman Zlínského kraje.

Ze Zlínského kraje pochází jeden z historicky nejstarších účastníků soutěže, kterému v době účasti bylo 75 let. Chuť do podnikání našel v 57 letech, tedy ve věku, kdy jeho vrstevníci přemýšlejí nad důchodem. Na druhém konci věkového spektra soutěžil o tři generace mladší 24letý podnikatel. Na Zlínsku působí také jedna z největších firem soutěže s obratem dosahujícím téměř 7 miliard korun.

Nominovat podnikatele do soutěže může kdokoliv nejlépe prostřednictvím nominačního formuláře na stránkách https://www.podnikatelroku.cz/prihlaska/chci-udelit-nominaci. Sami podnikatelé se do soutěže EY Podnikatel roku mohou přihlásit na webových stránkách soutěže www.podnikatelroku.cz. Přihlášky do aktuálního ročníku je možné podávat do 21. října 2021.

Partneři soutěže EY Podnikatel roku 2021
Oficiálním vozem soutěže EY Podnikatel roku 2021 je BMW Czech Republic s.r.o. Hlavním partnerem soutěže je Česká spořitelna a.s. Partnerem soutěže je společnost SAP. Hlavním spoluorganizátorem je deník MF DNES a iDNES.cz. Hlavním mediálním partnerem je Česká televize, mediálními partnery soutěže jsou magazín Forbes a Seznam Zprávy. Soutěž podporují agentura CzechInvest a Asociace společenské odpovědnosti. Soutěž se koná pod záštitou Hospodářské komory České republiky.